ADMITERE


marti
14
august

Examen de primire in profesia de avocat - sesiunea octombrie 2012

Uniunea NaÅ£ională a Barourilor din România anunţă organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) ÅŸi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea octombrie 2012.

Examenul se va desfăşura în perioada 08 octombrie 2012 - 19 octombrie 2012, conform următorului calendar:

- Luni, 08 octombrie 2012 - proba scrisă tip grilă pentru candidaÅ£ii care vor dobândi calitatea de avocat stagiar;

- Miercuri, 17 octombrie 2012 - proba scrisă la disciplinele: Drept civil şi Drept procesual civil (două teze distincte), pentru toţi candidaţii;

- Joi, 18 octombrie 2012 - proba scrisă la disciplina Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, pentru toţi candidaţii;

- Vineri, 19 octombrie 2012 - proba scrisă la disciplinele Drept penal şi Drept procesual penal (două teze distincte), pentru toţi candidaţii.

Examenul se va desfăşura la I.N.P.P.A. central precum ÅŸi la centrele teritoriale ale I.N.P.P.A.; conform arondării UNBR, la  Centrul teritorial Brasov dau examen candidaÅ£ii din Barourile BraÅŸov, Buzău, Covasna, Harghita, MureÅŸ, Prahova ÅŸi Sibiu.

 

 

Salile de examen se afla in incinta Facultatii de Drept a Universitatii Transilvania (Corpul "T"), Brasov, B-dul Eroilor 25 (langa Hotel Aro Palace).

 

Intrarea în locaÅ£iile destinate examenului este permisă doar după verificarea identităţii candidaÅ£ilor. În acest sens vă veÅ£i prezenta cu carte sau buletin de identitate, adeverinţă provizorie (în cazul pierderii ori furtului cărÅ£ii sau buletinului), paÅŸaport sau permis de conducere. Actul cu care vă legitimaÅ£i trebuie să fie în perioada de valabilitate. Nu se admit copii ale acestor acte.

 Intrarea în sălile de examen este permisă doar cu actul folosit la identificare ÅŸi un pachet de batiste igienice. Este interzisă intrarea în sală cu orice fel de obiecte care permit transmisia de date sau informaÅ£ii la distanţă prin reÅ£ele gsm, radio sau wireless. Este interzisă întrarea în sala de examen cu obiecte care permit stocarea de date sau informaÅ£ii, cărÅ£i, cursuri, notiÅ£e, etc. Înainte de intrarea în sala de examen candidaÅ£ii vor fi supuÅŸi unui control de securitate (pentru a se verifica dacă au asupra lor obiecte interzise în sala de examen) efectuat de către o societate specializată.

 Rechizitele necesare desfăşurării examenului sunt puse la dispoziÅ£ie de către INPPA (instrumente de scris, hârtie). Nu se permite intrarea în sală cu alimente sau apă. Apa este pusă la dispoziÅ£ie în sălile de examen de către organizatori. CandidaÅ£ii care în trecut au mai avut probleme de sănătate (probleme cardiace, atacuri de panică, insuficienţă respiratorie, etc) sunt rugaÅ£i să sesizeze acest lucru Comisiei de Organizare pentru a se putea eficientiza asigurarea asistenÅ£ei medicale.

 Examenul începe la ora 09:00. CandidaÅ£ii se vor prezenta la sălile de examen la ora 08:00.

RepartiÅ£ia pe săli afiÅŸată pe website-ul INPPA Brasov are un caracter informativ. RepartiÅ£ia finală o puteÅ£i consulta cu 48 de ore înainte de începerea examenului pe website-urile www.inppa.ro , www.unbr.ro , www.inppa-brasov.ro sau la Corpul `T` al Universităţii Transilvania (locul de desfăşurare a examenului

INSCRIERE ONLINE

Acum aveti posibilitatea de a completa online datele biroului dumneavoastra pentru a fi publicate in sectiunea “Membrii Baroului" din site-ul nostru.

INFO LEGISLATIV

Noutatile despre activitatea baroului din Brasov direct in casuta ta de e-mail!